Kabeljauwkoekjes

Een heerlijk warm koekje van Kabeljauw

Recept voor 4 personen:

600 gram kabeljauwfilet
6 middel grote aardappelen
2 eieren
1 lepel mosterd
1 lepel crème fraîche
1 middel grote ui gesnipperd.
peper en zout naar smaak
Half bosje bieslook fijngesneden
50 gram gesneden zongedroogde tomaten
Klein beetje bloem

Bereidingswijze:


Kook de vis gaar in een pan met zout water. Wanneer de vis gaar is, haal je deze uit de pan en laat je de Kabeljauw afkoelen. Kook vervolgens in hetzelfde water, de aardappelen goed gaar.

Nadat de aardappelen en de vis gaar zijn mengt u alle producten, behalve de bloem in een kom. Prak met een vork alles door elkaar heen.

Wanneer dit een mooie dikke massa is, maakt u mooie balletjes. Druk de balletjes plat.

Haal deze koekjes door een klein beetje bloem heen, zodat de buitenkant volledig bedekt is met bloem. Nu kunt u de koekjes in een koekenpan met ongeveer een 3 mm laag olie in de pan bakken. Probeer de koekjes tijdens het bakken maar 1 keer om te draaien, wanneer deze mooi goud/bruin is. Als beide kanten mooi goud/bruin zijn, kunt u de koekjes uit de pan halen en serveren.

De kabeljauw koekjes zijn heerlijk in combinatie met een remouladesaus, salade en bietjes.

2 Thoughts on “Kabeljauwkoekjes

  1. Er zijn tegenwoordig zoevel culinaire events en ik ben er nog bij geen een geweest, shame on me! Het ziet er in elk geval erg gezellig uit en de bitterbal gevuld met kabeljauw ragout klinkt echt heerlijk!

    • Moet je zeker eens doen Joyce, het is zo leuk. In september zijn er veel entves, dus er zijn nog plenty mogelijkheden.Heel leuk geschreven an, thanks!

Post Navigation